19 Aralık 2012 Çarşamba

Klüpler ve Ergen Açıklamaları

Bu yazıyı bayadır yazmak istiyordum. Dünkü açıklamların üstüne olması sadece talihsizlik. Burada hiç bir takımı direk olarak mimlemiyorum, genel olarak hepsine laflarım.

100 yılı aşmış Türk futbolunun çınar klüpleri... Tarihleri, başarıları... Başlarında onlara yakışmayacak açıklamalar yapan yöneticileri. Bunca yıldır varlığını sürdüren ve iddialı olan klüplerin başında sanki çocuklar var. Rutin olarak üç ayda bir ergen açıklamaları yapıyorlar. Renk, takım fark etmiyor, hepsi aynı. 

Artık egolarından patlamak üzereler. Her şeyin doğrusunu onlar biliyor, onlar yapıyor. Klübün geçmişine hiç saygı duymadan, felsefesini kavramadan yönetmeye çalışıyorlar. Fikret Orman için şu ana kadar bu kadar abartılı eleştiri yapamam ama öncesi malum. Rakibe saygı sıfır. Saygının olmadığı yerde kimin ne işi olur?

Sadece taraftara oynamakla, onların istediği açıklamaları yapmakla maalesef ki iyi yönetici olunmuyor. Finansal başarı getirebilirsiniz, sporda başarı getirebilirsiniz ama söyledikleriniz ve düşündükleriniz hep basın kısmında yazılı kalacaktır. Açıklama yapmayınca da klüp sahipsiz görünüyor sanmak gibi bir yanılgı içine düşüyorlar. 

Sporun ruhundan, ahlakından bir haber, derbi de rakip taraftarın stadlarına gelmeleri için de emniyetle görüşmeler yapılıyor mu misal? Futbolun güzellikleri tek taraftlı değildir. Dünyanın neresinde var acaba derbilerde rakip taraftarın alınmadığı? Sonra dünyanın derbisi, bilmem neyin derbisi diyoruz. Bunu düzeltecek kişiler o klüpleri yönetenler. Ama bu bilinçte hiç bir eylem almıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder