28 Aralık 2012 Cuma

Hatalar zinciri ve yapılmaması gerekenler

Dün, iki gün önce izleyemediğim Aston Villa - Tottenham Hotspur maçının özetini Premier League TV'den izledim. Aston Villa bitmiş, okeye dönüyor. 8-0'lık Chelsea mağlubiyetinin de etkisi olsa gerek pek bir varlık göstermemişler Spurs* karşısında. 

Bizim kanallarımız ince ofsaytları, faul mü, değil mileri tartışırken PLTV ise maçın sadece en kritik pozisyonu inceleyip, grafikleri bunlar üzerinden gösteriyor. Bu maç içinde Spurs'un 3. golünü seçmişler. İnanılmaz bir analiz. Eklediğim video da pozisyonu ve fecaati en iyi açıklayan açı. Villalı oyuncu üç boş arkadaşı varken ceza sahasında, dışarı kimsenin olmadığı yere topu atıyor. Üstüne ileri uzaklaştırılan topa ilk müdahele gene rakibin tek olduğu yer. Gene boş arkadaşları varken rakibe atılan top. Pozisyonun devamında atılan arapasını uzaklaştırmak için yapılan müdahele gereksiz bir zorlama ve kolay yerine topu rakibe atma. En kötü taca atarsın sonuçta. Son olarak noktayı kaleci koyuyor ve çok rahat çıkıp alacağı topu izlemekle yetiniyor.

Sanırsam bu ders olarak tüm oyunculara izletilmeli. Bu kadar hatalı pas ve yanlış karar nasıl alınır ve golü yemek hak edilir. Düşmenin en büyük adayı olmalarına şaşmamalı.

*Tottenham Hotspur sempatim ve takibimden dolayı, onlardan bahsederken Spurs ve Coys ifadelerini çok kullanabilirim. Bilgilerndirme yapmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder