23 Ocak 2013 Çarşamba

Afrika'nın Kupası



Futboldan beklentiniz nedir?

İyi futbol, bol gol, heyecan, yoksa sadece Pazar eğlencesi mi?

Herkesin beklentisi farklı olduğuna göre bazılarının beklentilerini karşılamaya aday bir turnuva başlamış durumda: Afrika Uluslar Kupası.

Libya’da çıkan savaş yüzünden evsahipliğini Güney Afrika’nın üstlendiği şampiyona genelde futbolcularını göndermek istemeyen Avrupa kulüplerinin mızmızlanmasına sahne oluyor.

İlk maçların tamamlanması ile kupa hakkında pozitif yorum yapmak zorlaşıyor. İddaa tabiriyle ilk 8 maçın 6’sı alt bitti. Seyirci çok az. Futbol kalitesi yerlerde sürünüyor. Ve kabus geri döndü: Vuvuzela!

Eski turnuvalarda takımı sırtlayan büyük yıldızlara da rastlamıyoruz. Yıldız oyuncuların çoğu 30 yaşını geçmiş durumda; Afrika futbolundan yıldız oyuncu artık çıkmıyor.

Turnuvanın favorileri Fildişi Sahilleri, Fas, Cezayir ve Gana ilk maçlarda hiç de göz doldurmadı.

Önemli futbolcuların Avrupa’da oynadığı ve devre arası olduğu göz önünde bulundurulduğunda futbolcuların konsantrasyon sorunu çektiği düşünülebilir. Grup maçlarının ardından eleme maçlarında daha heyecanlı maçlar izleyebileceğimizi düşünüyorum.

Bu arada milyon dolarları rahatça gözden çıkaran kulüplerimize; turnuvayı önemli scout’ların izlediğini hatırlatmak gerekir mi bilmem?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder