7 Ocak 2013 Pazartesi

Frank Lampard Efsanesi


Vefasızlık mı denir, yoksa profesyonellik mi herkese göre değişir. 12 yıldır Mavilerde forma giyen Frank Lampard ile Chelsea'nin yolları sezon sonu ayrılıyor. Biyonik adam Lampard bu süre zarfında çok az takımını yalnız bıraktı. Villas Boas'ın takımın başına geçmesinden beri yedek kalmaya başlayan Lampard, bu sezon da aynı sorunu yaşamaya başladı. Sanırsam yaşından dolayı bu kararı alıyorlar.

34 yaşındaki yıldız Chelsea adına Avrupa Kupaları'nda 93 maç ile en çok sahaya çıkan oyuncusu. Bir sezonda 62 maça çıkarak bu alanda da takımının lideri. 91'i Chelsea'deyken, toplamda 93 kez milli takımda oynayarak bu daldaki rekora da sahip. Ama bana sorarsanız ki bu bildiğim kadarıyla İngiltere'de kategorisinde rakipsiz, en önemli istatistiği Premier League gibi bir ligde üst üste çıktığı maç sayısı. 13 Ekim 2001 ile 26 Aralık 2005 tarihleri arasında üst üste kesintisiz 164 maça çıktı Lampard. Premier League gibi bir ligde bu rekor pek kırılabilecek türden değil. Bu süre zarfında da takımının en çok gol atan oyuncusu olmuşluğunu da düşünürsek, insan kategorisinde de çıkarabiliriz kaptanı. Bunların dışında Lampard'ın bir orta saha oyuncusu olduğunu düşünürsek Chelsea tarihinin en golcü ikinci oyuncusu olması da ayrı bir detay. Kerry Dixon ile 193 golü paylaşıyor. Dokuz gol daha atarsa takımının tarihinin en golcüsü olacak.

Böyle bir oyuncuyu yaşından dolayı göndermek ancak Chelsea gibi paranın yönettiği takımlarda olur. Garip olan hala oynadığında gerçekten çok büyük katkılar veren bir oyuncu ve takımın efsanesi olarak takımda olması bile bir çok oyuncu için motivasyon olabilir. Belki de sporun hala duygusallığını sevdiğim için bu şekilde düşünüyorum. Chelsea'nin en büyük başarılarında her zaman en büyük katkıyı yapmış, efsane olmuş bir oyuncuyu bu şekilde göndermek çok üzücü. Lampard'ın da oynamak istemesi belki de en büyük sebep olmuş olabilir. Söylentiler LA Galaxy diyor ama gidecekse evine geri dönsün. Bir sürü mükemmel oyuncuyu bizlerle tanıştıran West Ham, yetiştirdiği efsane oyuncusuna kavuşsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder