28 Şubat 2013 Perşembe

Seyircisiz maçtan ceza almak

UEFA dün Fenerbahçe'nin BATE Borisov maçında atılan meşalenin faturasını açıkladı. Fenerbahçe, FC Viktoria Plzeň maçını yine seyircisiz oynayacak. Ayrıca iki yıl içinde herhangi bir olay daha olursa kupadan men edilecek. Tokat gibi bir ceza bu. Peki çok mu ağır?

İlk defa olsaydı ağır derdik ama UEFA'nın bu cezayı verme sebebini "ceza aldığın maçta bile güvenliği sağlayamadın"a çevirebiliriz. Yani bunun başka açıklaması olamaz. Yoksa böyle bir şeye bu ceza ve tehdit gibi olay uyarıyı alamazdınız. Yoksa cezanın abartığı olduğu ortada.

Bunlardan da öte ben asıl yönetim ve oyuncuların gerçek düşüncelerini merak ediyorum. Bunu yapan taraftar hakkında ne düşünüyorlar acaba? Keşke bulunsa o kişi de bu adam ibretlik, kendini bilmezin teki filan diye ifşa edilse. Ömür boyu men alsa, stada bile yaklaştırmasalar. Yani bu kadar sorumsuzluk en fazla neye mal olurduyu canlıya geçirdi. İşte taraftarın UEFA'ya okuduğu meydanın cezası aslında bu.

Türkiye'de taraftarlar hep kendilerini en tepede görüyorlar. Her kurumdan da kendilerini üstün görüyorlar. Yaptıkları en büyük hata bu işte. Yeri geldiğinde kabullenmesini de bilmelisin. Yarın en ufak şeyden ceza aldığında klübün Avrupa Kupalarından men edilirse bunun hesabını kim verecek?

Maçları zevk almak için değil, stres atmak için izlediğimiz için hep bunlar geliyor başımıza.

7 yorum:

  1. işin daha vahimi; yetkili konumdaki kimsenin çıkıp bu durumu kınamaması ya da görmezden gelmesidir...

    YanıtlaSil
  2. Bulundu yapanlar açıklanacak 1-2 gün içerisinde ancak burada senin yorumun var,
    "ceza aldığın maçta bile güvenliği sağlayamadın"a çevirebiliriz." hayır çeviremeyiz çünkü FB SK stadının güvenliğini sağlamaktan yükümlü, salı pazarında yapılan organizasyon belediyeyi irdeler orada olan FB taraftarı olsa bile, eğer bu kural böyle ise barca-milan maçına gideyim ben dışarıdan atayım meşale barca ceza alsın. saçmalık değil mi?, malasef burada daha vahim olan bir şey var ve şu soruları sormadan da edemiyor insan.
    Yine UEFA’nın yanlı uygulaması var. Sebebi taraftar olarak gösterildiği için mi susuyor yönetim?
    Marsilya'da açılan PKK bayrakları sebebiyle Marsilya kulübüne ceza verildi mi? Bunu sorunuz!
    M.Gladbach taraftarının Marsilya'daki bu meşale organizasyonu için ceza verildi mi ? Sorunuz!
    Bayern Münih taraftarının Arsenal maçındaki meşale organizasyonu. Ceza aldılar mı? Sorunuz!
    Yunanistan'da, Sırbistan'da, İtalya'da meşale yanmayan, olay çıkmayan maç yok. Hangisi ne kadar ceza aldı ? Sorun!
    UEFA'ya soramıyorsanız, bu oyunu kuralına göre oynayamıyorsanız, diş geçiremiyorsanız, yalandan taraftara yüklenme tribine de girmeyin!

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe'nin bu maçtan ceza alma sebebi seyircisiz maçta sahaya düşen meşela. Normal maçta ceza bile verilmeyecek bir olay ama sen cezanı çek, akıllan diye bu duruma sokulurken, o meşala gelince normal olabiliyor.

    Bu arada Lazio - Gladbach maçında seyircilerden biri nazi selamı verdi diye seyircisiz maç cezası almış Lazio :)

    YanıtlaSil
  4. dışarıdan atılan bir şeyden klup sorumlu değil. maç içinde nazi selamı vermek ayrı bir şey dışarıda klüp binasının önünde ya da stadın yakınında nazi selamı vermek farklı bir şey.

    YanıtlaSil
  5. Ayrıca o örnek verdiğin lazio-m.gladbach maçında 3 alman yaralanmış, sahaya meşaleler atılmış ve senin dediğin nazi selamı var cezası sadece 2 maç seyircisiz +40k euro, men edilme tehdidi yok, sanırım ırkçlılık yapmak ya da ırkçı bir sembolü yapmak meşale atmaktan daha büyük bir suç kaldı ki lazio taraftarının ırkçlığı ilk değil.ırkçılık+insan yaralama+meşale = 2 maç+para cezası
    Arsenal-bayern maçında yanan meşaleleri herhalde görmemişler ki ceza bile vermemişler...

    YanıtlaSil
  6. Seyircisiz maçlarında sahaya bir şey atılmış mı? :) Size bu yüzden bu tehdit ve ceza verildi. Hiç bir zamanda bu doğru bir ceza demedim, bununla birlikte bunu yapmakta ahmalıktan başka bir şey değil. Çuvaldızı kendinize de batırmak lazım.
    Ceza abartı ve bunun sebebi de budur büyük ihtimalle.

    Platini'nin bize olan düşüncelerini de hepimiz biliyoruz, bununla birlikte tahkim kurulu veriyor orada da cezaları, direk UEFA değil.

    YanıtlaSil
  7. 3. kez aynı şeyi söylüyorum dışarıdan atılan bir şey klübü ilgilendirmez. çuvaldızı Türkiyede sadece bizler kendimize batırıyoruz zaten bu kadar çifte standart varken ortada desteğiniz için teşekkürler gerçekten, sizlerden gelmeyen destek hollandadan geliyor ajax'ın taraftar grubu bu "ırkçı bir cezadır" diye açıklama yapıyor.sizler ya da sizin gibi fransız kesilenler platinin bu kadar rezilliği ortadayken başkaları aynı olaylardan ceza bile almazken, "e canım sizde atmasaydınız" diye ortaya çıkabiliyorsunuz,ben atanları savunmuyorum ama bu olay bjkye olsaydı inan bana yazardım yine bunları bjk>platini çünkü benim için. biz çuvaldızı birbirimizin sırtına çakmayı bırakalım bence,çünkü ortada avrupalıya başka Türk'e başka uygulanan kanunlar varken adaletten söz etmek kanun,hukuk üstünlüğünden bahsetmek abesle işgitalden başka bir şey değildir. tekrar diyorum dışarıdan atılan bir şey klübü bağlamaz. bu yaptıklarınız bana şunu atasözünü hatırlatıyor "hırsızın hiç mi suçu yok?"

    YanıtlaSil