15 Mart 2013 Cuma

Yılın golü - 2013 (aday)


Daha çok erken diyebiliriz lakin bu hafta Messi'nin Milan'a attığı o ilk golü bir daha yaşayamayız. Real Madrid'e İspanya Kupası'nda eleniş, ligde kaybetmeleri ve Milan'a karşı da ilk maçı deplasmanda 2-0 yenilmeleri üst üste gelince herkes acaba? diye sormuştur kendisine. 

2-0'ın üzerine rövaş gününden önce Pique'nin inanmayanlar maça gelmesin açıklaması aslında bir mesaj niteliğindeydi. Bence yılın golü de sadece estetik açısından değil, zamanlama, an, her iki takımında moral motivasyonu açısından da değerlendirilmeli. Barcelona'yı 2-0 yenip avantaj sağladı Milan. Bununla birlikte Messi'nin o efsane golü hem teknik, hem estetik, hem Milanlı oyuncuların moral çöküşünü hazırlarken hem de Barcelonalı oyuncuların tura olan inancını pekiştirdi. O kadar erken, Messi dışında belki de kimsenin atamayacağı o golden sonra rüzgar yönünü değiştirdi.

İbrahimoviç'in golü gibi aslında. O golünde aynısını görmemiz çok zorken, beş Milanlı oyuncunun arasından topun çıkabileceği tek yerden doksana göndermek zorunda ötesindedir herhalde. Lakin o isim Messi olunca zorluk seviyesi aşağılara çekiliyor. Özellikle topa vurma zamanlaması inanılmaz. Bir saniye geç kalsa defans oyuncuları önünü kapatır, erken vurmaya çalışsa dengesiz, zorlama bir şuta dönüşür.

Messi fanboyluğu yapılıyor burada denmesin diye, sırf yukarıda izah etmeye çalıştığım sebeplerden  dolayı 2013 için yılın golüne aday olması gerekiyor.

(Özellikle .gif koydum ki tekrar tekrar izleyebilelim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder