9 Mart 2013 Cumartesi

Kolay golü herkes atar

Bizim ülkemize has olan bir santrafor hastalığı var. Kolay gol pozisyonlarına girerek sonucu getiremeyen bir de imkansız dediğimiz pozisyonlarda gol atabilme yeteneği.

Dünkü Galatsaray-Gençlerbirliği maçında Burak Yılmaz tam olarak başta kurduğum cümlenin fiziksel açıklamasını yaptı. Taraftar ve izleyici olarak istikrarlı oyuncular standart bir seyir keyfi sunar bize fakat ara ara patlamalar yapan santraforlar tansiyonumuza direk etki eder.

Burak Yılmaz topla buluşurken şahsen heyecanlanıyorum, sonunda ya tansiyonum fırlamış hava sıçrıyorum ya da televizyonun önündeki emektar sehpaya bir tokat patlatıyorum. Türk futbolcularının neden böyle olduklarına dair hala bir fikrim yok belki yetenek, çalışma ya da karakter ama kendimi bildim bileli buna alışık olduğumdur. Nadirde olsa futbolun ana vatanı,beşiği dediğimiz ekollerden de böyle oyuncular çıkmıyor değil, Martin Palermo 1 milli maçta 3 penaltı kaçırmış forvet olarak Arjantin tarihine geçti fakat aynı zamanda orta sahadan kafa golü atmasıyla da aynı tarihte yerini aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder