12 Mart 2013 Salı

Futbol madem endüstrileşti...

Cumartesi oynanan Trabzonspor - Beşiktaş maçında uyuya kalmamak büyük başarıydı. Bu maçı izlerken aklıma Euro 2008'deki Romanya - Fransa Avrupa Şampiyonası maçı geldi. Kaleyi bulan şut bir filandı sanırsam. Ceza sahasına girememişti oyuncular. Benimde aklıma şu soru gelmişti: Futbol madem endüstrileşti, futbolcular oynadıkları oyunla keyif vermeliler. Vermezler ise paramı geri iade alabilir miyim?

Bu soru normal lig maçları ve Şampiyonlar Ligi için belki ağır olabilir ama Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupaları için neden olmasın? Sonuçta bir "entertainment" olarak (Türkçe tam neye karşılık gelir bulamadım açıkçası) nitelendirebiliriz bu turnuvaları. Binlerce insan turizm amaçlı o ülkeye gidip, baya fazla para verip karşılığında bir şölen ve eğlence arıyor. Bir maçı sadece o ülkenin vatandaşları değil, bir çok farklı ulustan insan izliyor. Hal böyleyken bende neden olmasın diye soruyorum?

Futbol dünyası övünüyor futbolun endüstrileşmesini ve bu yönde adımlar atıyorlar. Biz de Romanya - Fransa maçında domatesleri sahneye atsaydık, ya da paramızı geri isteseydik ne diyebilirlerdi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder