19 Nisan 2013 Cuma

Olimpiyat Oyunlarını Hak Ediyor muyuz?

2020 Olimpiyat Oyunlarını kimin düzenleyeceği 7 Eylül 2013’te açıklanacak. İstanbulumuz yine yeniden aday ve bu sefer iddialı. Bu noktada diğer teknik imkanları bir kenara koyarak olimpiyatları hak edip hak etmediğimizi sorgulamak istiyorum.

Şike, sporda şiddet, mafyatik ilişkiler vb. yüzünden sporda sicilimiz hiç de temiz değil. Ama burada üzerinde duracağım bu da değil. Biz gerçekten spora ve sporun zirve organizasyonu Olimpiyat Oyunlarına nasıl bakıyoruz?

Olimpiyat Oyunları ülkeler arasındaki madalya mücadelesi kadar olimpiyat ruhunun da öne çıktığı bir organizasyon. Sporun insan hayatındaki yeri ve bizlere kendisini bu kadar sevdirmesi sadece sonuç değil insan yaşamından yansıttığı kesitler sayesindedir.

Ama biz işi çevirip sporu alelade rakamsal bir olaymış gibi algılıyor ve bunu normal karşılıyoruz.

Olimpiyatlara giden kafileye “madalyasız dönmeyin”, “haydi aslanlar gösterin günlerini” temalı manşetler atıyor ve olimpiyat ruhuyla ilgili kayda değer bir şey söylemiyoruz; ve buna spor yöneticileri de dahil.

2020’ye bulduğumuz slogan:

“Haydi İstanbul, Dünya Olimpiyat görsün!!!”

Üzülerek bu ülkeyi ve İstanbul’u çok seven biri olarak olimpiyatları hak ettiğimizi söyleyemeyeceğim. Benim gibi düşünenler bunun için bir kampanya başlatmış bile: Blockİstanbul.

Sporda başarı sadece skor ve tesisler ile olmuyor, onu hayatımızın ta içine koyarak oluyor.
 
Pek çok kişi gibi ben de Tokyo’nun evsahibi olacağını düşünüyorum. Sonuç açıklandıktan sonra yine bir nefret dalgası olacaktır. Sonrasında ise gözümüzü 2024’e çeviririz nasılsa.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder