29 Ekim 2013 Salı

Büyük adam, büyük sporcu: Vassilis Spanoulis

Kendisi sadece takım kaptanı değil ayrıca takımın tam anlamıyla lideri. En zor anlarda sorumluluk almaktan kaçınmayan ve nerede ne yapmasını tam anlamıyla bilen bir lider. Net olarak hem kişilik hem de oyuncu olarak inanılmaz bir adam.

Bu sezon başında Olympiakos ile olan sözleşmesi bitmişti. Fenerbahçe, Barcelona ve CSKA kendisini almak için kesenin ağzını açtı. O ise Oly ile ilk görüşmesinden, bırakın anlaşmayı gelecek sezonun transferleri hakkında görüşerek çıktı. Giden oyuncuların yerini nasıl doldurulması gerektiği bile kendisini danışılıyor. Bunun sebebi sahadaki liderin de fikrine saygı duyulması.

'Ben buralıyım' diye düşndüğü için Oly'de kaldı. Pazar günü NTVSpor'da Ivkoviç konuktu. O da Spanoulis'e neden kaldığını sorduğunda aldığı cevap çok güzel. Pana'dan Oly'e transfer olduğundan ülkenin yarısının kendisinden nefret ettiğini, Oly'den de ayrılırsa diğer yarısının da kendisinden nefret etmesini istemediği için olarak cevaplamış. Tabi ki bu işin şaka tarafı. Oly'de mutlu olduğu için ve orada oynamaktan zevk aldığı için kaldı.

Bunlardan öte Galatasaray maçından sonra kendisine üçüncü kere Euroleague şampiyonluğunu düşünüyor musunuz? sorusuna verdiği o muhteşem 'hayır düşünmüyorum' cevabı... Basketbol oynamaktan zevk aldığını ve zevk almaya devam edeceğini söylüyor. Benim anladığım: Her şey kazanmak değil, ama kazanmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder